En Jordi Roca, Director d’art i jo ens varem reunir tot fent una paella vegana per mirar de com enfocar aquest nou repte professional.
Abans d’embrancar-nos en el tema culinari, ja sabíem com atacar la feina, la veritat és que no era gens difícil, en Toni Serradesanferm ens va marcar prou bé la línia a seguir en el seu prototip de tauler, que utilitzava per fer infinitat de testejos.
Havíem de seguir la tradició dels antics gravats, plànols i dibuixos, aquest era el camí, però hauriem de falsejar alguna cosa perquè el plànol de la capital de Catalunya, fos adaptable al tauler del joc.
El primer era falsejar les dimensions de la ciutat, per aquell temps encara emmurallada, la ciutat havia de ser proporcionalment més gran, per així poder encabir-hi les fitxes que simbolitzaven els defensors de la ciutat, i també als atacants, quan aquests aconseguissin entrar, perquè entraven segur, aquesta era una de les gràcies del joc, erem fidels a la trista realitat.
En el joc els defensors no guanyen mai, solament poden emular la gesta dels autèntics defensors de la ciutat de la Barcelona del 1714, o sigui només poden resistir tant com ells i prou, i amb això ja poden estar contents, els jugadors d’aquest joc, si resisteixen tant com ells, són guanyadors, uns guanyadors vençuts (Victus), però “guanyadors” a la cap i a la fi.
El segon que varem falsejar va ser la distància de la ciutat amb les poblacions veïnes, l’escala no és la mateixa que l’escala utilitzada per dibuixar la ciutat, també varem falsejar les escales dels edificis i demés construccions del pla de Barcelona i rodalies, dels campaments, de camins i torrenteres seques, de la llacuna, i de tot el que varem necessitar falsejar per a millorar la jugabilitat del tauler.
Ara a l’hora de fer el tauler, varem ser fidels a l’esperit dels gravadors i artistes de l’època, el vam dibuixar sencer, sense trampa ni cartró, sense cap copy-paste que valgui.
Totes les cases són originals, totes les pedretes, barrancs, pedres, i muntanyes que hi surten estan dibuixades a l’espai del tauler, no hi ha cap calc, ni cap aprofitament d’una il·lustració o gravat digitalitzat, anterior, tot el que es veu al tauler, és únic i original per aquests tauler, i aquesta és la seva força.
Com que els nostres referents són gravats i mapes antics i no moderns, en el nostre tauler hi té més cabuda la imaginació que no la temàtica científica de cartògrafs, topògrafs i altres representants científics de la geografia matemàtica.

Prototip fet per l’autor del joc, el Toni Serradesanferm, present a multitud de testejos organitzats pel mateix autor.
Per mi ha estat tot un repte, que vaig afrontar amb tota la predisposició possible, assumint totes les conseqüències derivades de la seva realització.

Els marcadors són cosa del Dissenyador i Director d’art Jordi Roca Parse, la resta, en procés de realització, era cosa meva.
I aquestes van ser moltes, anomenaré unes quantes: Els editors no s’esperaven tanta predisposició, els meus companys de feina tampoc i ja em feien bromes pesades, dia rera dia, amb intervals de preocupació, desesperació, i altres emocions que no escriuré per no avergonyir a ningú, la meva família més propera no tenia ni idea de quina mena de feina estava fent i no s’ho acabava de creure, el meu director d’art, al contrari que tothom, m’esperonava a continuar, els meus amics van anar allunyant-se i desapareixent de la meva vida, jo cada dia corria més quilòmetres, per així poder contrarestar el temps que em passava assegut, i podria continuar fent una llista de despropòsits més llarga encara, però millor us deixo amb el resultat, és la meva millor defensa, respireu quan pugueu:

AL·LUCINANT!!!! … No us entren ganes de jugar-hi? … Doncs vinga, a què espereu?, entreu a aquesta web, i jugueu: VICTUS, El Joc de Taula.
Visca la Terra!!!!
Aquest cop no tingueu cap dubte de que GUANYAREM!!!!
Deixa un comentari