La COBERTA del VICTUS, Joc de taula.

8 gen.

La coberta la varem pensar entre el Jordi Roca i Parse i jo, ( com sabeu el Jordi Roca, és el Director d’art i Dissenyador del joc) i és un petit homenatge a l’Antonio de Villarroel. Inicialment vam pensar en recrear la càrrega que va organitzar per fer fora als Borbònics que ja ocupaven el Pla d’en Llull al Bornet, (part de les restes arqueològiques d’aquesta barriada de l’antiga Ribera, són visibles actualment sota l’emblemàtic Mercat del Born que és la seu del Born Centre Cultural) i que es trobaven emboscats i amagats dins del Rec Comtal, (que durant el setge del 1714 no hi baixava aigua, doncs els Borbònics des de la seva posició, n’havien desviat el seu recorregut ) i també per les cases properes. 

La coberta va tenir varies fases, i l’anava realitzant de tant en tant, quan m’angoixava de fer el tauler.

primers layouts portada

El primer esbós de coberta.

LAYOUT PORTADA VICTUS

La càrrega completa d’en Villarroel en blanc i negre.

Quan en Jordi Roca i jo varem pensar la coberta, volíem ser el màxim de fidels a la realitat de la càrrega capitanejada per Villarroel, i havíem que tenir en compte varies coses:

  1. Va ser una càrrega desesperada.
  2. La càrrega de cavalleria lleugera estava formada per les restes dels diversos cossos de cavalleria que defensaven la ciutat, i alguns d’ells fins i tot eren arreplegats d’infanteria, que per un moment van muntar damunt d’un cavall.
  3. La sensació d’ells era de desconcert general, ningú sabia ben bé com actuar ni en quina posició formar, i molt menys com carregar, doncs no tots els genets eren de cavalleria lleugera, com ja he dit, i a part d’alguns que hi havia d’infanteria muntada accidentalment perquè es trobaven allà, també hi havia algun genet de cavalleria pesada.
  4. Tots els uniformes eren diferents, i els genets portaven les armes que tenien a mà, no les reglamentaries de la cavalleria.
  5. Havia de donar sensació de caos i angoixa, els genets havien d’anar, bruts i mal uniformats, cares desencaixades, desesperades, por fins i tot terror i a l’hora ràbia, impotència, … i moltes ganes de matar.

Això pel què fa a la càrrega, però també havíem de tenir en compte altres coses per fer la coberta, una d’elles era l’entorn on es movien aquests genets, un entorn que respirés deixadesa, abandonament, i estigués semi destruït i assolat, fums per tot arreu, algunes cases derruïdes, balcons destrossats, finestres i portes tancades, enfonsades, un panorama apocalíptic generalitzat.

LAYOUT PORTADA VICTUS02

Aquí amb el color del fons més o menys posat.

També vaig voler saber quin dia hi feia en el moment de la càrrega, i sobretot s’havia de veure clar on es produïa, s’havia de veure Santa Maria del Mar al fons, i també Montjuïc.

LAYOUT PORTADA VICTUS04

Amb el color base mig posat.

L’enquadrament de la càrrega no tenia que tenir gaire aire per tot arreu, havia d’enganxar-se a la zona de sang, havia de donar sensació d’estretor de no caber-hi ningú més, d’anar apilonats.

primers layouts portada2

Esbós general de prova, amb una primera tongada de personatges borbònics en posició.

I per últim, en Jordi Roca va Voler que hi afegís, uns soldats Borbònics al davant, per donar encara més sensació d’ofegament.

DPiU_VICTUS_Bornet_SEGRE

Esbós quasi net, del Bornet.

DPiU_VICTUS_carrega2apart_SEGRE

Esbós de la càrrega que hi ha just al darrera del Villarroel i dels personatges que l’encapçalen.

DPiU_Zuviria_VICTUS_SEGRE

Esbós d’en Zuviria, el personatge principal de la novel·la VICTUS del Albert Sánchez Piñol.

El color no havia de ser molt lluminós, primer perquè el dia no convidava i segon perquè tot deuria de tenir una mica de pols, i fum, per tant havien de ser colors bruts amb una mica o molt de negre.

Victus Box Top

Coberta final de la Box-top. 🙂

I tot, (i quan dic tot em refereixo a espais, i personatges) havia d’estar en capes diferents, per si en Jordi Roca en volia fer un ús per separat.

Borbònics01

Diferents esbossos de Borbònics per una possible utilització a la coberta de la Box-top.

Borbònics02

Més esbossos ja nets, dels borbònics per ser utilitzats a la coberta, i si no encaixés bé allà, en algun altre lloc del joc.

Borbònics03

Una tongada més de borbònics per intentar afegir a la coberta.

 

Crec que vam aconseguir el nostre propòsit. No us sembla?. Per cert, ja heu comprat el joc?. 🙂

 

Que vagi molt bé, … Guanyarem!!!!

Salut.

David.

 

2 Respostes per a “La COBERTA del VICTUS, Joc de taula.”

  1. Xavi 8 gener 2016 a 2:04 pm #

    Jo si, ja el tinc,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: